Saturday 27 October 2012

Hodina navíc

Dnes v noci tu bude hodina navíc. Nicméně pro mě to tentokrát bude něco nového - nebudu mít dvakrát hodinu mezi druhou a třetí ráno, ale už tu mezi jednou a druhou ( viz http://www.timeanddate.com/worldclock/clockchange.html?n=1318).

Nepředpokládám, že by to byl až tak speciální zážitek, akorát mě to překvapilo, jak je to sjednocené.  A je mi líto, že Japonsko ani U.S.A. se téhle synchronizované změny neúčastní. Říkala jsem si, že by bylo fajn si tam udělat výlet a užít si dvakrát nějakou dennější dobu. (Mimochodem - v U.S.A. taky posouvají, ale jen některé státy a nejsou synchronizované ani mezi sebou, natož pak s Evropou.)

Ještě by se mohlo vyplatit jet na změnu času do Brazílie - tam čas posouvají na jaře, takže místo aby tady člověk o hodinu přišel, tak by měl ještě jednu navíc - a to ještě tu mezi jedenáctou a dvanáctou večer, to už by bylo alespoň na dvojásobnou pozdní večeři...

P.S.: Věděli jste, že průměrný Brazilec prožije zhruba o 140 hodin mezi jedenáctou a půlnocí více, než těch mezi půlnocí a jednou ráno?